torstai 17. toukokuuta 2012

Hyvän mielen asioita

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).


Tupsahtipa meillekin tällainen haaste. Peräti kahdelta henkilöltä, Novalta ja Marilta. Aikaa siitä on jo yli viikko, mutta nyt vasta oli hetki aikaa ajatella kepeitä. Tässäpä sekalainen sakki niitä asioita, joista ilostun kovin.

1. Kun saa jonkun tärkeän ihmisen ilahtumaan. Ihan miten tahansa. Esimerkiksi näyttämällä kuvia tai kertomalla jotain tai hankkimalla lipun tapahtumaan, johon toinen on kovin halunnut. Toisen riemu saa oman ilon heti viisinkertaistumaan.

2. Musiikki. Asioita on esimerkiksi juusto ja pelikaanikin on asia, muita asioita ovat tursas ja viisumi. Sibeliuksen ensimmäisen sinfonian viulujen päälle lähtevä teema. Scissors Sistersin Ooh! jonka kuullessaan tekee mieli alkaa tanssia. Laulaminen lujaa yksin kotona tai hiljaa metrossa tai öisillä kaduilla, se että voi laulaa jonkun toisen kanssa niin että äänet sointuvat ihan täysin yhteen. Ja kun pystyy itse soittamaan jonkin kappaleen kohdan niin täydellisen onnistuneesti että sen jälkeen haluaa vain hyppiä tasajalkaa ilmaan ja nauraa yksinään luokkahuoneessa.

3. Aurinko. Talvella kun on ollut viikkokausia harmaata ja vihdoin säteet paistavat suoraan silmiin metron ikkunan läpi. Keväällä kun herää aikaisin ja on jo valoisaa. Kesällä loppumattomat aurinkoiset päivät jolloin on vain sopivan kuuma ja laiturilla maaten kuivuu vartissa. Syksyllä ilta-auringon kellertävä loiste. Aito auringonvalo tekee mun mielelle ihmeitä.

4. Luonnossa liikkuminen. Käveleminen niin kauan, että jalkoihin sattuu. Puihin ja kallioille kiipeäminen, puunrunkojen ja ojien yli hyppiminen, kulkeminen paikoista, joista juuri kukaan muu ei menisi. Yli polvien ulottuvassa vastasataneessa lumessa kahlaaminen, vesisateessa samoaminen, korkeille hiekkakasoille kapuaminen. Polulta poikkeaminen ja hetkellinen eksyminen läpikotaisin tutussa metsässä.

5. Opettaminen. Jos koen osaavani jonkin asian riittävän hyvin, nautin sen opettamisesta muille. Oli se sitten solfaaminen, erilaisten koirien käsittely tai kutominen. Vielä kivempaa tietysti, jos sitä opetettavaa kiinnostaa asia, koska iloiseksi tulen myös siitä, kun näen toisen oppivan. Tykkään myös itse oppia, kun opetettava asia on jotakin, minkä koen mielenkiintoiseksi.

6. Käveleminen lujaa, niin että otsahaituvat liehuvat tuulessa. Rullaava vauhti ja ihmisten välistä puikkelehtiminen väkijoukossa. Liukuportaiden kipittäminen kovaa vauhtia alaspäin. Juokseminen pyrähdyksittäin ja korkeat loikat.

7. Varjon rauhoittumis- ja paikaallaanpysymiskyky. Voin jättää sen tutun kaupan ulkopuolelle sitomatta sitä kiinni, se jää täysin tyytyväisenä paikalleen eikä mun tarvitse pelätä että se lähtisi yhtään mihinkään. Se kykenee odottamaan kentän laidalla makaamassa remmittä vaikka muita koiria treenataan ja mä itse olen katsomassa niitä. Metroasemalla istutaan lattialla ja Varjo painautuu makaamaan kylkeen kiinni. Okei jos sä istut siinä niin mä voin vaan olla tässä.

8. Aivan järjettömiltä tuntuvat ideat. Hei ruvetaan harrastamaan kickboxingia! Lähdetkö kesällä mun isovanhempien luo Utsjoelle? Tehdään sulle rastat! Oman korvan rei'ittäminen. Koiran mukaanottaminen Prideille ja Via Crucikseen. Pullien paistaminen vappuna aamuyöstä.

9. Kauniit asiat. Joku makean näköinen tyyppi metrossa. Pitkällä askeleella ravaava koira. Talo tai rakennus, jota katsoessa pystyy kuvittelemaan, kuka siellä asuu tai on asunut ja miten. Leveät ikkunalaudat, joille tekee mieli mennä istumaan. Onnistunut valokuva, joko valotuksellisesti erityisen hieno, tai sellainen, jolla on tarina jonka kuvaa katsoessa muistaa.

10. Ne hetket, jolloin unohtaa menneen ja tulevan, koko muun maailman ympäriltä. Se voi olla yksin tai koiran tai jonkun merkityksellisen ihmisen kanssa. Kaikki on hetken tässä. En haasta ketään, paitsi jokaisen tämän lukeneen ajattelemaan hetken jotakin, josta tulee oikein iloiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti