perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mun koiralla on spondyloosi.


Eläinlääkäri Elise Luttisen sanoin se kuulostaa tältä:

"Selässä runsaasti spondyloosimuutoksia. Lannenikamia 7 kpl. L6-L7 välissä kiinni kasvanut spondyloosisilloittuma, näkee sekä ventraalisesti että lateraalisesti. L3-L4, L4-L5 ja L5-L6 väleissä kiinni kasvamassa olevat silloittumat. Jokaisessa lannenikamassa spondyloosimuutoksia. Myös rintarangan alkuosassa nikamissa pieniä luupiikkejä."

Ja kuvissa se näyttää tältä. Valkoiset nuolet kertovat pahimmat paikat. Mustalla nuolella merkitty on vielä melkein terve. Oikeanpuolimmaisin, harmailla pilkuilla merkitty nuoli on sama kuin alemmassa kuvassa oikealla puolella sivusuunnassa näkyvä muutos.Rintaranka sitten. Lääkäriltä jäi kirjoittamatta, että viimeisen rintarangan ja ensimmäisen lannerangan nikaman välillä on jo melkein silta (ylimmässä kuvassa kaikkein vasemmanpuoleisin, alimmassa oikeanpuoleisin nuoli).


Kuvat lähtivät tänään suoraan Kennelliittoon. Katsotaan, mikä tuomio sieltä tulee. Lievimmilläänkin SP3.

Kirjoitan pidemmän postauksen aiheesta, kunhan saan ajatukset vähän enemmän kasaan. Tällä hetkellä tuntuu ainoastaan pahalta, vaikka sama hassun tosissaan hilluva, juoksemista ja loikkimista rakastava pieneläinhän se on kuin ennen kuviakin.

3 kommenttia:

  1. Karuja kuvia, mutta ainakin lihaksia löytyy. <3

    VastaaPoista
  2. Joo ei naurata ei. Jaksamisia sulle, ja rakkaushali pieneläimelle <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille molemmille. Tuli heti parempi olo. <3

    VastaaPoista