tiistai 29. syyskuuta 2015

Täitä

Uu jea. Tätä kaipasinkin.

Elikot ovat raapineet itseään huolella viikkokausia. Yhdistin raapimisen alun eräällä uudella mökillä käyntiin, ja ajattelin, että varsinkin itseään voimakkaasti raapiva Varjo olisi saanut iho-oireita likaisesta merivedestä. Pesin koiran, mutta raapiminen vain jatkui.

Viimeyönä sitten googlettelin vähän lisää, ja tänään kauniin kirkkaassa auringonvalossa tutkiskelin korvantaukset. Virkan juice-letin seasta sai etsiä vähän kauemmin, mutta Varjon korvan takaa löytyi heti pieni, arviolta millin mittainen pitkulainen, vaaleanruskea otus, jonka peräpäässä musta piste. Täihän se siellä, kera imetyn verivaraston, nam nam.

Eipä muuta kuin mars apteekkiin ja Exspotit molemmille niskaan ja hännäntyveen. Ei ole muuten ihan ilmainen lääke tuon kokoisille… Mutta selvisipähän syy. Ja kaikista kurjista vaihtoehdoista (täit, kirput, kapi, ihottuma, äkillisesti alkanut allergia) täi on kuitenkin ehdottomasti miellyttävin. Yhden myrkytyskäsittelyn pitäisi riittää tappamaan otukset, ne eivät kykene elämään koiran ulkopuolella eivätkä tartu ihmisiin.

Jospa tämä rapsutuskuoro vihdoin muutaman viikon päästä rauhoittuisi.

Siinäpä Varjon vinkurat selkäjakaukset made with Exspot. 

6 kommenttia:

 1. Äh. Uuteen kotiin lisää "kotieläimiä"; toivottavasti kuolevat..
  Tsemppiä kaikille..Isä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uudet "kotieläimet" ei tosiaan ole tervetulleita… Kiitos tsempeistä. :)

   Poista
 2. Hyvä että syy selvisi! Meikäläisen koirilla on onneksi ollut tökötit turkissa jo valmiiksi kun on päästetty nelikko valloilleen. Täytyy kyllä ihmetellä miten löysit Virkan takatukan seasta yhtään mitään :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin ekaksi aattelin, että onneksi sun mustat oli jo valmiiksi myrkytettyjä, etten ihan kauhean montaa koiraa ole ehtinyt tartuttaa.

   Poista
 3. Meillä kärsittiin samasta kiusauksesta tuossa taannoin ja ei muuten meinanneet millään lähteä. Ensin tökättiin exspotit niskaan, sillä ei lähtenyt (vai liekö tullut heti uudestaan jostain?) sen jälkeen vielä kaksi kertaa strongholdit ja yhdessä välissä vielä pesin täishamppoollakin. Toivottavasti teillä riittää kertakäsittely.

  Ei kiitos enää ikinä täitä meille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yh! Onpa teillä ollut ikävän pitkä hoitoprosessi. Toivon todella, että noille riittäisi tuo käsittely, mutta täytyypä tarkkailla, joutuuko hoidon uusimaan.

   Poista