torstai 9. tammikuuta 2014

"Tää on liikkuvuudeltaan ihan normaali koira."

Kyseessä on toki taas vain yhden henkilön mielipide. Mutta saatan arvostaa tätä mielipidettä aika paljon, sillä sen sanojalla on itsellään spondarimalinois.

Päästiin siis vihdoin ja viimein fyssarille, Varjo oli eilen Tamara Merenvalta-Keskisen syynättävänä.

Ei puolieroja. Ei jäkitystä, ei vastaankinnausta, ei jumissa olevaa rankaa. Takapotkua koira ei ojenna kunnolla täysin taakse, mutta kropasta ei löydy mitään selkeää selitystä sille, koska jalat kuitenkin venyvät ihan kunnolla taaksekin. Selkäranka on liikkuva. Taivutukset onnistuvat. Siellä täällä pieniä lihaskireyksiä, jotka olen itsekin huomannut Varjoa hieroessani, muttei kuulemma mitään sellaista, mikä olisi tavallisesta paljon liikkuvasta harrastuskoirasta poikkeavaa. Koira on jäntevä ja lihaksikas. Otin selkäkuvat mukaan, ja sain kuulla, että jollen olisi kuvia näyttänyt, ei kropasta olisi pystynyt selän siltoja lukemaan.

Tervemenoa. Ei ne kuvat koirasta sairasta tee, jokainen reagoi yksilöllisesti. Tehkää ja eläkää. Ja niin me todella aiotaan!

Seuraava aika on varattuna huhtikuun alkuun. En voi kuin lämpimästi suositella tätä fysioterapeuttia, antoi Varjolle sen ajan minkä sen alkujännitys vaati, hoiti nätisti ja sai koirani rentoutumaan. Hoidon lopuksi Varjo kävi hakemassa hihnansa ja lähti haastamaan hoitajaansa leikkiin.4 kommenttia:

 1. TODELLA kiva kuulla tämmöinen "Tervemenoa"-selonteko Vantturasta.
  Helpotus !
  t. Isä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli mullekin. Aika iso kivi putosi sydämeltä. Tietenkin tämä on vain yhden henkilön mielipide, joku toinen olisi saattanut olla toista mieltä, mutta tyyppi on kuitenkin tehnyt työtään vuosikausia, hoitanut varsin monenlaisia koiria ja vaikutti siltä, että ymmärtää, miten paljon harrastaminen ja muu tekeminen merkitsee. Hyvin samanlainen viesti saatiin kuin heinäkuussa Varjon kuvanneelta eläinlääkäriltä, ei kieltänyt suoraan mitään, vaan sanoi että katso koiraa, se kertoo kyllä esim. jumittamalla seuraavana päivänä jos joku ei sen kropalle sovi. Mutta toistaiseksi silloittumat eivät ole suora este millekään. Jei!

   Poista
 2. Onpa kiva kuulla! Niinhän se on, että pelkkiä kuvia ei kannata tuijottaa. Joku toinen koira on todella kipeä jo yhdestä silloittumasta, joku toinen taas ei. Hyvin yksilöllisiä ilmeisesti nämä spondaritapaukset. Varjolle rapsutukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne selän kuvat on niin karmean näköiset, että pelkästään niitä tuijottamalla toi koira olisi helppo tuomita täysin käyttökelvottomaksi. Onneksi se kuitenkin itse kertoo muuta. Varjo kiittää rapsutuksista! :)

   Poista