sunnuntai 7. elokuuta 2011

Asioita, joita en kestä

Saalisvietti. Maailman paras ja maailman raivostuttavin asia.

Meidän lähes kaikki palkkaushan perustuu saalisviettiin tai sen johdannaisiin, kiinnikäymiseen ja taistelemiseen. Se on tolle elikolle aivan mahtava moottori, saa sen silmät loistamaan ja mustiaisen yrittämään tosissaan. Mutta ne jänikset. Saan harvoin niin täydellistä raivaria kuin silloin kun Varjo lähtee jäniksen perään kun mä en ole tajunnut pupua sitä ennen. Niin kuin just äsken. Mutta kenelle voin raivota? Tekisi mieli hakata oma pää palasiksi lähimpään puuhun ja nylkeä iloisesti takaisinjuossut jahdin päätökseen saanut koira siihen paikkaan, mutta en voi tehdä kumpaakaan. ARRRGGH, miten voi raivostuttaa näin paljon! Varjo on paennut toiseen huoneeseen kun musta näkee kilometrin päähän että olen suuttunut. Pää keittää niin kierroksilla että on mahdotonta mennä nukkumaan kun haluaisin tähän just nyt yhden kauko-ohjattavan sähköjäniksen jonka kanssa tekisin kaksisataaviisikymmentämiljoonaa toistoa että sen jäniksen perään EI lähdetä vaan juostaan näköhavainnosta takaisin, ja se saalispalkka tulee ihmiseltä, ihan niin kuin kaiken muunkin kanssa.

Seuraava koira on joku totaalivietitön puuterihuisku joka ei lähde minkään perään millään ilveellä. Tai sitten taon sen päähän pikkupennusta asti että mitään ei ikinä jahdata ilman lupaa, ei edes omia leluja. Tai sitten en hanki enää koiraa ollenkaan.

4 kommenttia:

 1. Itse olen harkinnut akaattikotiloa. Uskoisin, että ehdin huomata monta asiaa ennen sitä.

  Tiedän, ettet oikein pidä kirjoitusvirheistä, joten olen ystäväsi.

  "Asioita, joita en kestä"

  VastaaPoista
 2. Joo, akaattikotilo voisi tosiaan olla hyvä. Tosin jo labbiskin tuntuu Varjon jälkeen hitaalta, se kun on vasta ehtinyt miettiä mitä tekisi siinä vaiheessa kun Varjo on jo tehnyt kymmenen asiaa (ja miettii sen jälkeen, ehkä).

  Hiivatin niuho! :D Mutta kyllä, olet oikeassa, en pidä kirjoitusvirheistä. Koko tekstistä puuttuu muutenkin iso kasa pilkkuja, mutta korjataan nyt edes otsikko.

  VastaaPoista
 3. Titokin räiskii vaan menemään. Kutsuin sitä eilen, kun käveltiin rantaan meidän vieraiden kanssa. Yksi tutuista työnsi kottikärryjä. Tito lähtee sieltä edestä tulemaan ja kottikärrymies pysähtyy varmuuden vuoksi. Mitä vielä?! Tito tömähtää päin niitä kottiksia ja jatkaa siitä huolimatta matkaansa luokseni samalla tykkivauhdilla. Ei siellä päässä tapahdu yhtään mitään...

  VastaaPoista
 4. Mahtava Tito! :D

  Varjo on sentään niin hienostunut että vesilätäköiden läpi ei voi juosta, luoksetulon vauhti on täysiä mutta koreografia sisältää hienoja kaarroksia ja gasellihyppyjä mikäli välissä on lätäkkö. Vesileikit on kivoja, mutta tassujen kastuminen kesken jonkun muun on yök.

  VastaaPoista