perjantai 29. marraskuuta 2013

Tuuraajana

En viitsinyt jättää treenikaveria ilman seuraa ja lisäsilmiä, vaikka Saapikas pitikin sairaslomaa, joten joku pikkuipana pääsi eilenillalla hillumaan tottiskentälle. Sillä oli SIISTIÄ! Niin kuin Virkalla nyt taitaa olla noin suurimman osan aikaa ylipäätään, mutta oli silti varsin mukavaa huomata, että sama asenne säilyi pimeällä, kelmeästi valaistulla ja ihan vieraalla, toisten koirien hajustamalla kentällä.

Tehtiin muutama vauhtiluoksetulo, joissa ei ollut kauheasti epäilystä, halusiko kakara tulla mun perään, sen verran meteliä siitä kuului, kun toisen käsiin jäi mun juostessa poispäin. Meteli kun ei tokossa ole kovinkaan toivottavaa, otettiin seuraavaksi vähän rauhallisempi lähetys, ja vaikka ipana malttoi lopulta jopa istua ennen kuin kutsu kävi, ei vauhti kärsinyt yhtään. Jeejee siistiä! Vikalla kerralla ohjasin sen nameilla eteen, ja siinähän se painoi, sitoi ja söi. Ei se ainakaan läheisyyttä pelkää, vaikka ei olla tätä hirveästi treenattukaan.

Lisäksi leikittiin. Leikkiä voisi tosissaan alkaa ihan työstää, Virka repii lelua mielellään ja irrottaa nätisti, mutta ei se nyt minkään paikallaan olevan lelun luo ryntää, tai ei ainakaan lelulle saavuttuaan ota sitä suuhun, koska paljon hauskempaa on rynnätä sen kehuvan ihmisen luokse. Sen sijaan jos lelu "unohtuu" suuhun, voi sitä tulla ihmisen lähelle tarjoamaan. Noo, katsotaan, mitä variaatioita tämän(kin) opettelusta keksitään, mulla on jo pari vaihtoehtoa mielessä.

Olin myös varsin iloinen siitä, miten nätisti Virka jäi vieraaseen autohäkkiin odottelemaan toisen koiran treenien ajaksi, ja miten napotti hetken kauniisti puuhun sidottuna, kun kävin kentällä vaihtamassa muutaman sanasen ennen omien treenien alkua. Toisia koiria vaan katseltiin ja tuumailtiin nameja syöden tai silityksistä nauttien, ja treenikaveri-ihminen meinattiin kampata kun piti tunkea jalkoihin pyörimään ja haistelemaan.

Juna- ja metromatkoilla kotiin päin Viipotin oli hyvin rauhallista seuraa. Oli ollut pienellä (suurella) koiruudella melkoisen touhukas ilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti